Klussen

Klus details
Plaats een klus
Login
Ervaringen

Gevraagd

Geplaatst op: Woensdag 25 mei 2016

Een gezellige middag

Door een hersenbloeding kan ik helaas niet alles meer zelf.
Gelukkig woon ik nog thuis met hulp van mijn man. Met behulp van mijn trippel stoel redt ik mij nog redelijk thuis maar ik zou het zo fijn vinden om er eens op uit te gaan. Lekker naar de stad, door de Walstraat of gewoon lekker in de etalages kijken van de winkels. Of lekker naar de IJssel heen om te wandelen. Mijn man zou dan wat boodschappen kunnen doen of klussen in huis.
Lijkt het jou leuk om op woensdagmiddag met mij er op uit te trekken?

Deel deze klus

Aanmelden


Inloggen
Will schiet te hulp

Will schiet te hulp

Eind deze zomer meldt een mevrouw zich bij het sociaal team op advies van haar huisarts. Langdurige overbelasting als mantelzorger voor haar partner is een oorzaak van stressklachten en verminderde inzet op haar werk. Met weer tot gevolg dat ze onzeker is over het behoud van haar baan in de toekomst. Mevrouw weet niet goed hoe het patroon te doorbreken en weer het gevoel te krijgen rust en lucht te hebben in haar leven.

Overbelaste mantelzorgers

De taak van mantelzorger is een zware en valt niet zomaar weg te nemen. Samen met mevrouw heb ik gekeken wat we tegenover deze zware taak kunnen zetten om haar het gevoel te geven weer overzicht te krijgen. Want wanneer er spanning is kan je deze spanning weg nemen, maar als dit niet lukt is ontspanning er tegenover zetten ook een goede optie. Zo kan je eventueel weer balans creëren.

Will helpt

Met toestemming van mevrouw heb ik Jantina gevraagd om mee te denken in deze casus. Mevrouw kwam al jaren niet meer toe aan haar huis op orde houden en had een aantal zaken in huis die ze graag op wilde pakken. Elke keer dat ze er nu mee geconfronteerd werd kreeg ze alleen maar meer stress. Samen met Jantina ben ik nogmaals op huisbezoek geweest om de vraag helder te krijgen. Mevrouw wilde graag haar administratie op orde en ze wilde graag enkele klussen in en om het huis opgepakt hebben. Jantina heeft hiervoor twee geweldige vrijwilligers bereid gevonden die mevrouw wel wilden helpen hierbij. Twee aanpakkers die hopelijk via deze weg wat rust en ontspanning kunnen creëren waardoor het emmertje wat minder vol komt te zitten.

Hulp leren accepteren

In het begin geeft mevrouw aan het nog wel lastig te vinden om de hulp te accepteren en de tijd vrij te maken om de vrijwilligers wegwijs te maken. Voor haar een goede leeroefening om ook anderen te leren vertrouwen en hulp aan te nemen. Ze is zo gewend het allemaal zelf te moeten doen! 

MenuOntdek nu de zorgwijzer